FOBS Magazine
Menu

FAQ - Veelgestelde vragen

 

Ik heb me net aangemeld, maar nog geen factuur gekregen. Wanneer krijg ik die?

Eerst moet je de bevestigingslink in ons e-mailbericht aanklikken. Dan weten we dat je echt de eigenaar bent van het opgegeven e-mailadres. We streven ernaar je daarna binnen een paar dagen de factuur te e-mailen, zodat je al snel van je abonnement kunt gaan genieten.

Hoe lang duurt mijn abonnement?

Na aanmelding blijf je in ieder geval een jaar geabonneerd. Daarna blijf je automatisch abonnee tot je opzegt. Je krijgt ieder jaar een factuur voor het komende jaar.

Ik heb net een abonnement aangevraagd, maar krijg geen e-mail. Wat nu?

Het zou goed kunnen dat ons e-mailbericht in je spamfilter is blijven hangen. Probeer dat dus eerst na te kijken. Mocht je niets vinden, mail ons dan even op abo(at)fobs(dot)eu, dan lossen we het op.

Hoe moet ik betalen?

Je krijgt van ons per e-mail een factuur, met daarop alle betalingsgegevens. Je kunt het verschuldigde bedrag dan per bank aan ons overmaken.

Opzeggen, hoe gaat dat?

Na het eerste jaar kun je ieder moment opzeggen. Dat kan door ons te e-mailen of te bellen. Zorg dat je het e-mailadres waarmee je geabonneerd bent, vermeldt. We hebben wel wat tijd nodig voor de verwerking, het kan zo zijn dat bijvoorbeeld het volgende nummer al naar je onderweg is, of al bij de drukker ligt. In dat geval krijg je nog één nummer toegezonden. De waarde van de daaropvolgende nummers storten we op je bankrekening terug, mocht je al betaald hebben.

Waarom moet ik een BTW-nummer opgeven?

We zijn een Duits bedrijf en factureren daarom met Duitse BTW. Als je buiten Duitsland, maar in de EU gevestigd bent en je je BTW-nummer opgeeft, factureren we zonder BTW en hoef je zelf die BTW niet in Duitsland terug te vragen. Als je in Duitsland gevestigd bent, of buiten de EU, hebben we je BTW-nummer niet nodig.

Ik wil nog een extra abonnement. Hoe regel ik dat?

Op hetzelfde adres kan dat tegen gereduceerd tarief. Je betaalt dan 60 euro (papier) of 12 euro (digitaal) per jaar per abonnement bij. Je kunt bij het bestellen aangeven aan wie de extra nummers moeten worden geadresseerd en welke taalversies dat zouden moeten worden. Ben je al geabonneerd en wil je achteraf nog extra abonnementen toevoegen, bel of mail ons dan even. Gaat het om een ander bezorgadres? Dan kun je op http://abo.fobs.eu met een ander email-adres eenvoudig één of meer extra abonnementen bestellen.

Ik heb een abonnement op de verkeerde taal besteld. Kan ik dat nog veranderen?

Ja hoor. Als je ons magazine voortaan liever in een andere taal leest, sturen we het je voortaan in die taal toe. Het kan wel gebeuren dat het nummer van de actuele maand al naar de drukker is, in dat geval gaat de wijziging pas volgende maand in.

Naar welke landen versturen jullie allemaal?

Het maakt niet uit in welk land je gevestigd bent, je kunt FOBS Magazine op ieder postadres in de wereld ontvangen. Van Andorra tot Zimbabwe. Zonder meerkosten. Staat je land niet in de lijst op de aanmeldpagina? Zet het in het vakje met opmerkingen.

Ik heb een nummer niet ontvangen. Wat nu?

Als je ons een mailtje stuurt of ons belt en doorgeeft welk nummer je niet gekregen hebt, dan lossen we het voor je op.